753 vizualizari

Cati ani poate trai o orhidee?

Cea mai veche orhidee din lume are 158 de ani!

Daca sunteti curiosi cati ani poate trai o orhidee, aflati ca raspunsul este: nelimitat. Cu o ingrijire corespunzatoare orhideele nu au un timp limitat de viata.

Dovada sta aceasta orhidee, Grammatophyllum speciosum, cunoscuta fiind si sub numele de regina orhideelor, orhideea tigru sau orhideea gigant. A fost plantata in anul 1861 in Gradina botanica din Singapore. In imaginea alb-negru puteti vedea cum arata in anii `20 intr-o vedere postala. Este tufa mica din mijlocul ilustratiei. In prezent se intinde pe o lungime de 5 m.

cea mai veche orhidee din lume - imortalizata pe o vedere din 1920
cea mai veche orhidee din lume are 158 de ani

Aceasta orhidee este cea mai mare orhidee din lume. Recordul este inregistrat in Guinness Book. De aici vine si denumirea de regina orhideelor sau orhideea gigant.

Datorita aspectului pe care il au florile, a capatat numele de Orhideea tigru. Tija florala poate creste pana la 3 m lungime si poate face pana la 150 de flori. Inflorirea se produce la fiecare 2 sau 4 ani.

cea mai veche orhidee din lume-orhideea tigru
orhideea tigru-singapore-158 de ani de cand a fost plantata in gradina botanica
cea mai veche orhidee din lume se afla in gradina botanica din singapore-unesco

Un alt specimen il detine Gradina Botanica din Kew din 1983. Pentru ca in tara de origine este pe cale de disparitie, cateva gradini botanice o cresc intr-un mediu controlat pentru a conserva specia. Exemplarul din Anglia a fost crescut multi ani fara a putea fi admirat de vizitatori. Dupa 32 de ani a inflorit pentru prima data in 2015.

cati ani poate sa traiasca o orhidee -158 de ani
curiozitati cea mai mare orhidee din lume

Referinte:

Queen Of Orchids, The Largest Orchid In The World In Flower Now At Kew!

World’s oldest orchid?

Cea mai veche orhidee din lume despre care exista dovezi

V-ar putea interesa:

3