1.252 vizualizari
De unde cumpar 2018-06-13T10:12:43+02:00

Orhidee de vanzare, ghivece orhidee, fertilizanti si substrat orhidee, magazin online orhilove.ro

Orhidee rare de colectie. De unde se cumpara?

 

Hibrizii sunt usor de ingrijit si rezistenti. In fiecare an diversitatea de culori si forme este tot mai atractiva.  Pot fi gasiti in florarii, supermarketuri si la raionul pentru gradina a magazinelor de bricolaj. Sunt florile care infrumuseteaza geamurile gospodariilor si reprezinta inceputul oricarui colectionar.

Pe masura ce pasiunea si curiozitatea creste, dorim sa diversificam colectia, cu orhidee vazute doar in poze pe internet, care pot sa nu fie accesibile la pret si greu de achizitionat. Exista in Romania cateva florarii care aduc in oferta de plante de interior orhidee mai speciale si accesibile, insa colectionarii doresc specii care aici sunt o raritate. De unde se pot cumpara?

1. Ebay. Este o platforma usor de utilizat si pe care poti gasi tot ce ai visat. Unele specii si hibrizi nu sunt usor de gasit iar “vanatoarea” ar putea dura cateva luni pana cand apare anuntul dorit. Fiecare vanzator are o pagina de profil unde se poate verifica daca este serios si daca plantele trimise corespund cu cele din poza de prezentare.

Ideal este ca achizitionarea sa nu se faca iarna, in perioada rece, cand plantele ar putea ajunge la destinatar, dupa o saptamana, inghetate.

Pot fi achizitionate in doua moduri: vanzare directa sau licitatie. La vanzare directa este simplu: se selecteaza planta si cantitatea iar dupa terminarea cumparaturii, la vanzator ajunge comanda pentru a o confirma. Daca se cumpara doua plante costul transportului scade la acelasi vanzator (Ebay UK: 7 lire cost transport pentru o planta, nu se mai platesc inca 7 lire pentru a doua ci doar inca 1 lira in plus). Licitatia poate fi cu noroc sau poate fi destul de enervanta. Unii cumparatori folosesc un program care liciteaza in ultima secunda pentru a se asigura ca nu vor pierde planta, insa nu este o regula. Platforma are doua optiuni: una prin care se poate seta o suma maxima pe care esti dispus sa o cheltuiesti iar sistemul liciteaza in locul tau in functie de ceilalti participanti si a doua prin care vei stabili singur cand si cat vrei sa licitezi. Pretul va creste considerabil in ultima zi valabila pentru licitatie si pana la incheierea ei.

Ex Ebay UK: pretul de pornire este de 1,20 lire iar in ultima zi poate ajunge intre 15 si 20 lire.

Puii au un pret mai accesibil insa si timpul de asteptare pana la prima inflorire este lung. Ideal ar fi sa cumparati plante mature care au inflorit inainte si care au mai mult de trei frunze; se vor adapta mai usor. Faptul ca timp de o saptamana planta este inchisa intr-o cutie care ajunge prin posta la destinatie o poate stresa si astfel radacinile sa ajunga deshidratate sau sa se ingalbeneasca o frunza.

Dupa ce vanzatorul confirma comanda veti primi un numar unic prin care puteti urmari stadiul coletului, inclusiv se poate urmari evolutia traseului cand ajunge in Romania, introducand codul la rubrica de track-ing a Postei Romane.

2.Orchidgarden.co.uk. Vanzatorul polonez poate fi gasit si pe Ebay sub numele orchid.sklepik insa preturile sunt putin mai mari datorita taxelor percepute de platforma.

3.Orchidejos.lt. Vanzatorul este din Lituania si percepe 10 euro pentru transport.

4.Orchidee-diffusion.com este din Franta.

5. Magazinul OrhiLove. Puteti gasi in magazin orhidee si hibrizi, accesorii pentru cresterea orhideelor ( substrat, ghivece speciale). Orhideele de vanzare sunt plante adulte cu flori sau fara.

 

Ati cumparat de la vanzatorii de mai sus sau cunoasteti si altii? Puteti lasa la comentarii pareri si impresii despre felul in care a decurs cumpararea.

 

 

Adauga un comentariu

17 − 14 =