625 vizualizari

Cum au devenit orhideele
cele mai cautate si dorite plante de apartament

Marea Britanie are o lunga istorie in ceea ce priveste colectionarea plantelor exotice pentru a infrumuseta incaperile si serele.  Acest obicei era destinat nobililor si serelor regale in secolul 18. Lucrurile s-au schimbat major in secolul 19 cand si clasa mijlocie (negustorii) au inceput sa-si permita sa construiasca sere private. Orhideele au devenit cele mai dorite plante odata cu prima inflorire a unui exemplar de Cattleya, care initial a fost considerata buruiana.

inmultirea orhideelor

Reclama realizata de sera de orhidee Thomas Young Orchids in 1946 pentru a incuraja doamnele sa poarte cocarde realizate din florile orhideei Cattleya. Imagine: chadwickorchids.com

"Un milion si jumatate seminte de orhidee intr-o palma"

Imagine dintr-un articol publicat in Philadelphia Evening Bulletin anul 1941. Imgine: atpeacewithpink.blogspot.com

Orhideele Phalaenopsis asa cum le cunoastem in prezent…

Flori mari, rotunde, albe, galbene, portocolii, cu puncte… tot ce vedem azi in magazine sunt rezultatul unei lungi cautari pentru a obtine cea mai uimitoare floare pe care natura nu a creat-o.

“Mania orhideelor” a inceput ca un hooby pentru persoanele instarite, iar in prezent datorita aflarii secretului inmultirii lor, oricine se poate bucura de frumusetea lor.

4