Orhidee de vanzare, ghivece orhidee, fertilizanti si substrat orhidee, magazin online orhilove.ro

Orhidee rare de colectie.

De unde se cumpara orhideele rare?

Acum puteti gasi orhidee rare, de colectie, in magazinul online OrhiLove.ro. Orhideele vin ambalate atent si sunt livrate prin curier (Urgent Cargus). Pentru a intelege cum functioneaza comanda online in magazinul virtual OrhiLove, puteti vizualiza inainte informatii despre: Cum comand, Cum platesc si despre Livrarea produselor.

Pentru orice nelamurire sau alte informatii, ne puteti contacta:

email

telefon

Pentru ca se pot face usor greseli in mod neintentionat, va rugam sa ni le sesizati imediat pe caile mentionate anterior. In cazul produselor perisabile (plante), puteti anula comenzile in ziua in care au fost trimise, sau a doua zi pana la ora 12.

Plantele pe care le gasiti in magazin sunt mature, mai exact, daca in acest moment nu au tije floarale, cu ingrijirea specifica si expunerea la temperaturile necesare, vor inflori la Dvs. Ne propunem sa aducem doar orhidee care pot inflori usor in casa. Daca gasim orhidee rare care nu sunt gata de inflorire (pui), insa care vor aduce un pus de valoare oricarei colectii, veti gasi aceasta informatie (NFS) in descrierea produsului.

Fiecare planta are o descriere scurta in care sunt trecute date generale legate de genul orhideei (Phalaenopsis/Dendrobium/Cattleya etc), cum a fost obtinut hibridul (care sunt orhideele folosite in hibridizare), starea plantei (planta matura sau NFS), si dimensiunea ghiveciului (cm). Sub aceasta descriere, veti gasi mai jos, informatii si recomandari legate de cresterea si inflorirea orhideei selectate.

Imaginile folosite pentru a arata cum va inflori planta sunt orientative. Hibrizii in special pot avea culori asemantoare sau pot diferi la nuante. In primul an de inflorire culorile pot sa nu fie definitivate. Din al doilea an, lumina si nutrientii din fertilizanti vor stabiliza culoarea. Imaginile care poarta sigla site-ul sunt reale; puteti observa starea plantei.

In florarii, supermarket si la raionul pentru gradina a magazinelor de bricolaj puteti gasi orhidee Phalaenopsis hibrid. De obicei sunt usor de ingrijit si rezistente. Sunt florile care infrumuseteaza geamurile gospodariilor si reprezinta inceputul oricarui colectionar. In fiecare an diversitatea de culori si forme este tot mai atractiva.

Pe masura ce pasiunea si curiozitatea creste, dorim sa diversificam colectia, cu orhidee vazute doar in poze pe internet, care au un pret mult mai mare si sunt greu de gasit. Pretul este influentat de raritatea orhideei (sunt importate din tara de origine), dimensiunea ghiveciului, daca orhideea este obtinuta dintr-o planta care a castigat premii si de marimea plantei. Orhideele cu care suntem familiarizati din magazine sunt crescute in serie, in ferme, si de aceea pretul acestora este cel pe care il cunoasteti deja (20-50 de lei).

Aici puteti gasi informatii despre toate speciile de orhidee Phalaenopsis.

Orhidee rare se pot comndata si din afara tarii, iar planta va veni prin posta.

1. Orhidee comandate pe Ebay. Este o platforma usor de utilizat si pe care poti gasi tot ce ai visat. Unele specii si hibrizi nu sunt usor de gasit iar „vanatoarea” ar putea dura cateva luni pana cand apare anuntul dorit. Fiecare vanzator are o pagina de profil unde se poate verifica daca este serios si daca plantele trimise corespund cu cele din poza de prezentare.

Ideal este ca achizitionarea sa nu se faca iarna, in perioada rece, cand plantele ar putea ajunge la destinatar, dupa o saptamana, inghetate.

Pot fi achizitionate in doua moduri: vanzare directa sau licitatie. La vanzare directa este simplu: se selecteaza planta si cantitatea iar dupa terminarea cumparaturii, la vanzator ajunge comanda pentru a o confirma. Daca se cumpara doua plante costul transportului scade la acelasi vanzator (Ebay UK: 7 lire cost transport pentru o planta, nu se mai platesc inca 7 lire pentru a doua ci doar inca 1 lira in plus). Licitatia poate fi cu noroc sau poate fi destul de enervanta. Unii cumparatori folosesc un program care liciteaza in ultima secunda pentru a se asigura ca nu vor pierde planta, insa nu este o regula. Platforma are doua optiuni: una prin care se poate seta o suma maxima pe care esti dispus sa o cheltuiesti iar sistemul liciteaza in locul tau in functie de ceilalti participanti si a doua prin care vei stabili singur cand si cat vrei sa licitezi. Pretul va creste considerabil in ultima zi valabila pentru licitatie si pana la incheierea ei.

Ex Ebay UK: pretul de pornire este de 1,20 lire iar in ultima zi poate ajunge intre 15 si 20 lire.

Puii au un pret mai accesibil insa si timpul de asteptare pana la prima inflorire este lung. Ideal ar fi sa cumparati plante mature care au inflorit inainte si care au minim trei frunze; se vor adapta mai usor. Faptul ca timp de o saptamana planta este inchisa intr-o cutie, pot aparea semnele stresului (radacini deshidratate, se ingalbeneste o frunza).

Dupa ce vanzatorul confirma comanda veti primi un numar unic prin care puteti urmari stadiul coletului, inclusiv se poate urmari evolutia traseului cand ajunge in Romania, introducand codul la rubrica de track-ing a Postei Romane.

2.Orchidgarden.co.uk. Vanzatorul polonez poate fi gasit si pe Ebay sub numele orchid.sklepik insa preturile sunt putin mai mari datorita taxelor percepute de platforma.

3.Orchidejos.lt. Vanzatorul este din Lituania si percepe 10 euro pentru transport.

4.Orchidee-diffusion.com este din Franta.

 

Ati cumparat de la vanzatorii de mai sus sau cunoasteti si altii? Puteti lasa in comentarii, pareri si impresii despre felul in care a decurs cumpararea.

 

 

6