Orhideea albastra

1.622 vizualizari

Orhidee de vanzare, ghivece orhidee, fertilizanti si substrat orhidee, magazin online orhilove.ro

 

Orhideea albastra, cea mai spectaculoasa floare.

 

Orhideea albastra a fost initial o “gaselnita” de vanzare.

Orhideea albastra, Blue Mystique, a fost prezentata prima data in 2011 la Tropical Plant Industry Exhibition. A fost primita cu mult scepticism datorita faptului ca nu exista in mod natural o orhidee albastra. Planta capata aceasta culoare in urma introducerii unei substante de culoare albastra in tije sau in flori. Secretul a fost descoperit tarziu cand cumparatorii dezamagiti au realizat ca la urmatoarea inflorire aveau tije cu flori albe. In continuare aceasta orhidee fascineaza si incanta, chiar daca pretul este mai ridicat iar culoarea va rezista doar pana cand planta isi va incheia inflorirea.

Nu necesita o altfel de ingrijire, este o Phalaenopsis, deci se tine pe pervaz la geam si se uda cand radacinile devin alb-sidefii. Nu se stie cat de invaziv este colorantul insa au fost cazuri in care, in urma colorarii, frunzele se desprindeau de pe tulpina.

Fascinatia pentru aceasta culoare imposibila la orhidee este atat de profunda, incat anumite nuante de lavanda sau mov-indigo sunt considerate a fi nuante de albastru.

 

Prima orhidee Phalaenopsis albastra din lume.

In 2013 Universitatea Chiba a prezentat la 11th Asian Pacific Orchid Conference din Okinawa prima orhidee cu adevarat albastra rezultata in urma hibridizarii. Dupa 10 ani petrecuti in cercetare japonezii au reusit, modificand genele, sa obtina pigmentul albastru de la o floare de gradina la o orhidee Phalaenopsis.

 

AsiaticDayflower(Commelinacommunis)
Commelina communis
orhilove.ro orhidee albastre
ingrijire orhidee
Phal. Wedding Promenade

Rezultatul este magnific dar floarea inca nu este disponibila pentru vanzare. Probabil si pretul va fi unul pe masura. Dimensiunea florilor este una mica, 5 centimetri. Japonezii si-au etalat reusitele insa studiile continua pentru a se obtine hibrizi reusiti. Unele plante din studiu au suferit mutatii ale florilor (peloric), iar pigmentul este prezent in toata planta, nu doar in flori.

Alte orhidee colorate de vanzare in magazine

In ultima perioada au aparut in magazine si alte orhidee de vanzare in afara de cele colorate in albastru. Astfel puteti gasi orhidee colorate in verde, portocaliu, roz.

 

 

 

32
Adaugat de | 2018-04-13T15:37:00+00:00 februarie 1st, 2018|Sfaturi articole|0 Comentarii

Articol adaugat de:

Adauga un comentariu

1 × patru =