4.733 vizualizari

Orhidee de vanzare, ghivece orhidee, fertilizanti si substrat orhidee, magazin online orhilove.ro

Din ofertele online – vanzarea semintelor de orhidee.

seminte false orhidee

Oricat de tentanta este oferta nu cumparati seminte de orhidee. Este o  inselatorie care daca nu te saraceste financiar, emotional va fi o mare dezamagire cand vei constata ca nu ai cumparat semintele orhideelor din imagini. Chinezii sunt cei mai ofertanti in tepe cu seminte, incercand sa vanda orice. Orhideea Monkey face (orhideea maimuta) apare des in anunturile lor. Semintele adevarate de orhidee nu germineaza in pamant de flori. In natura germineaza cu ajutorul unei anumite ciuperci, iar in laboratoare se foloseste un anumit mediu de cultura.

Oferte asemanatoare se gasesc si pe site-urile de la noi. Una dintre cele mai fanteziste si greu de imaginat ca exista in realitate este Caleana major – numita si „Orhideea rata in zbor”. Este reala, insa daca va uitati putin peste informatiile legate de acesta floare, veti afla ca este nativa in Australia si ca nu se poate creste in alt mediu in afara tarii de origine. Radacinile sunt dependente de o ciuperca care se gaseste in solul in care cresc in natura.  Florile au dimensiuni mici intre 1,5 – 2,5 cm. Asadar, puteti trage singuri concluziile acestei oferte.

Daca semintele arata ca in poza de mai jos sa fiti convinsi ca nu sunt cele adevarate. Florile sunt atragatoare, spectaculoase si pe asta se bazeaza si vanzatorii. In general, semintele orhideelor sunt foarte mici, asemanatoare cu praful. Germinarea este un proces greu de realizat acasa, necesita materiale speciale, cunoasterea proceselor, iar sterilizarea semintelor si a ustensilelor este cel mai important aspect.

Semintele orhideei japoneze de gradina Habenaria radiata, cunoscuta sub numele de “Orhideea egreta”, ar trebui sa fie niste bulbi mici (asa cum sunt cei din imagine), iar in substratul potrivit ar trebui sa germineze.

inmultire_seminte_orhidee_dreapta_adevarate

Info imagine: Diferenta dintre semintele trimise de chinezi si semintele reale ale unor orhidee terestre, in dreapta.

inmultire_seminte_orhidee_phalaenopsis

Info Imagine: Seminte orhidee Phalaenopsis.

In imaginea de mai sus este o pastaie in care ar trebui sa fie semintele orhideei Phalaenopsis. Pentru a obtina aceasta pastaie este o joaca de copil. Din amuzament si pentru a vedea daca functioneaza am incercat aceasta metoda. Ce poti face cu aceste seminte? Nimic. E bine de retinut ca aceasta pastaia este posibil sa aiba semintele sterile. Nu conosc care sunt parintii acestui hibrid (deci nu stiu daca prin incrucisare vor iesi seminte bune). Unele orhidee Phalaenopsis care se gasesc in magazine sunt sterile, nu se pot inmulti prin seminte. Ele sunt inmultite in laboratoare din tesut. Inainte de ati dori sa incerci sa incrucisezi doua orhidee pentru a le inmulti, trebuie sa stii cate ceva despre cromozomi pentru a obtine pastai viabile, cu seminte care ar putea germina in anumite conditii.

Te-ar putea interesa si:

84